Közösségi oldalak

Hírek

Hírek Békés megyéből

Körözött férfiak elfogása, ittas járművezetéssel gyanúsítható autósok előállítása és közokirat-hamisítás miatt történt rendőri intézkedés.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2023. október 6-án elfogtak egy békési férfit, akinek a Gyulai Járásbíróság rendelte el a körözését, mert nem fizette be a rá kiszabott pénzbírságot és a bíróság átváltoztatta elzárásra. A férfit a rendőrök büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Gyomaendrődön, a Sugár utcából 2023. október 6-án előállítottak a rendőrjárőrök egy gyomaendrődi férfit, aki ellen járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancs volt érvényben.

A Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2023. október 6-án elfogtak egy belépésre jelentkező román állampolgárt, akinek zaklatás vétség elkövetése miatt a Sarkadi Rendőrkapitányság elrendelte a körözését. A férfi őrizetbe került.

Békés megyében 2023. október 8-án két helyen intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Először Békéscsabán, a Lucernás utcában, ahol 2 óra előtt néhány perccel egy személyautóval közlekedő békési férfi nekihajtott egy ház kerítésének. A balesetben senki nem sérült meg, de a légalkohol mérés eredménye szerint a férfi ittasan vezetett.

Gyulán, a Kossuth téren 4 óra körül egy békéscsabai autósnál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A helyszíni, pozitív eredménnyel végződött mérés után két újabb légalkohol mérés is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját. A rendőrök mindkét férfi ellen büntetőfeljelentést tettek.

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2023. október 8-án Battonyán, a közúti határátkelőhelyen. Egy személygépkocsival belépésre jelentkező román állampolgárt állítottak elő, mert az autója műszaki érvényességét igazoló dokumentumról kiderült, hogy hamisítvány. A férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.