Közösségi oldalak

Hírek

Orbán Viktor részt vesz Mihail Gorbacsov búcsúztatásán

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz. A magyar delegáció tagja Deutsch Tamás fideszes politikus, Schmidt Mária történész, Orbán Balázs politikai igazgató és Kónya Imre ügyvéd, politikus is – közölte a sajtófőnök. Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el.

MTI

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Schmidt Mária történész (j), Kónya Imre ügyvéd, politikus (j3), Orbán Balázs politikai igazgató (j4) és Deutsch Tamás fideszes politikus (b) lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál Moszkvában 2022. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher