Közösségi oldalak

Hírek

Orbán Viktor: Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit

Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit – közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Bécsben rendezett magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozón.

A kormányfő úgy fogalmazott: Magyarországnak nemcsak az illegális migránsokkal és az embercsempészekkel, hanem Brüsszellel szemben is meg kell védenie magát.

„Nem fogjuk végrehajtani az EU migrációs döntéseit, nem fogjuk elfogadni a kötelező kvótát, és nem fogadjuk el a „migránsgettók”, migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem. Meg fogjuk találni a jogi és politikai módját annak, hogy Magyarország a legutóbbi brüsszeli döntést ne hajtsa végre”

– mondta.

Orbán Viktor szerint a magyarok nem csak Magyarországot védik, hanem egész Európát, benne Ausztriát is az illegális bevándorlókkal szemben.

A magyar kormányfő köszönetet mondott az osztrák kancellárnak, amiért a legutóbbi brüsszeli EU-csúcson kiállt Magyarország mellett. Karl Nehammer közölte a találkozón: az EU menekültügyi rendszere nem működik, ezért Ausztria, Magyarországgal és Szerbiával együtt egyértelműen behúzta a menekültügyi féket. Orbán méltatta Aleksandar Vucic szerb elnök munkáját is a migráció megfékezésében.

Videó: Euronews