Közösségi oldalak

Hírek

Nem adott elsőbbséget egy kerékpáros egy motorosnak Gyulán

A nő a parkoló autóktól nem látta be a kereszteződést, mégsem szállt le, hanem kihajtott a motoros elé. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Súlyos sérüléssel járó baleset történt 2022. július 14-én, délután Gyulán, a Munkácsy utca és a Hold utca kereszteződésében. Kerékpáros ütközött motorossal, mindketten 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. A kerékpáros nőnek kellett volna elsőbbséget adnia a motorosnak, de ezt nem tette meg. Bár a parkoló autók miatt nem látta be jól a kereszteződést, mégsem szállt le, csak lelassított és takarásból kihajtott a motoros elé.

A férfi már nem tudott megállni, összeütköztek. A nő a kihallgatásán elismerte a felelősségét, maga is elmondta, hogy le kellett volna szállnia a kerékpárról, hogy jól körül tudjon nézni. A Gyulai Rendőrkapitányság a baleset körülményeinek vizsgálatát befejezte és a nő ellen indított büntetőeljárás iratait 2022. október 26-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az elsőbbségadás elmulasztása Békés megyében vezető baleseti ok. Idén szeptember végéig 344 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetből 128 ezért, tehát az elsőbbségi szabályok megsértése miatt történt. A közúti közlekedésben rendkívül fontos a szabályok betartása és az egymásra való odafigyelés. A balesetek túlnyomó többsége emberi hiba miatt történik, így a közlekedőkön, járművezetőkön múlik, hogy előidéznek, vagy elkerülnek, megelőznek baleseteket. Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedőpartnereikre is, hiszen mindenkit hazavárnak!