Közösségi oldalak

Hírek

Negyedmillió forintjába került az ittas vezetés egy 29 éves férfinak

Ittas járművezetés vétsége miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 250.000.-Ft pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől 8 hónapi eltiltásra ítélt a Szeghalmi Járásbíróság előkészítő ülésén jogerősen egy 29 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfit.

A férfi 2022. október 01-én, a délutáni-esti órákban egy szeghalmi családi házban tartózkodott egy baráti rendezvényen, ahol alkoholt, tömény szeszes italt fogyasztott. Ennek ellenére az esti órákban beült a ház előtt parkoló személyautójába, és azt vezetve útnak indult. Nem jutott messzire, mert néhány háznyi távolságban ittassága miatt elvesztette az uralmat a gépkocsi felett, s belehajtott a vízelvezető árokba.

Ezután tolatás közben a jármű jobb hátsó részével nekiment a másik oldalon lévő családi ház kerítésének, abban anyagi kárt okozott. Végül visszaállt az autóval annak a háznak a bejárójára, ahol vendégeskedett, majd elhagyta a helyszínt. A terheltet a rendőrség a Bajcsy-Zsilinszky utcában találta meg és megszondáztatták, amely pozitív értéket mutatott. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.