Közösségi oldalak

Hírek

Négy nap alatt fogták el a betörőket Medgyesegyházán

Betörtek egy lakatlan házba Medgyesegyházán. A rendőrök négy nap alatt kiderítették, hogy kik lehettek, a párost elfogták.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra 2023. április 21-én tett bejelentést egy férfi arról, hogy Medgyesegyházán betörtek a lakatlan házába. Két láncfűrész, egy fűnyíró, egy laptop és dvd-lejátszók tűntek el. A rendőrök négy nap alatt kiderítették, hogy kik vihették el a dolgokat, és 2023. április 25-én előállították a párost. Az épületbe az egyik ablakon át másztak be, majd egy szobaajtó üvegét is betörték. A bűnös úton szerzett tárgyakat egyikük jóval áron alul értékesítette, az azokért kapott pénz egy részét társának adta. Kihallgatásukon beismerték a betörést, az utóbbi férfi, aki ebből a bűncselekményből részesedést kapott azt is bevallotta, hogy korábban többször lopott a településen. Házakba ment be és olyan dolgokat keresett, amelyeket pénzzé tehetőnek gondolt, emellett baromfikat és takarmányt is lopott különböző helyekről.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság három lopás miatt már folytatott ellene eljárást, a mostani betörés és a vallomásában elmondottak alapján pedig újabb nyomozás indult ellene. Ennek során a rendőrök azt is vizsgálják, hogy kik vették meg a lopott dolgokat. A használt cikkeket vásárlóknak ugyanis nagyon oda kell figyelniük arra, mit mennyiért ajánlanak nekik. Ha valamit jóval a piaci ár alatt kínálnak, annak nem biztos, hogy tisztázott az eredete, illetve megfelelő a minősége – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.