Közösségi oldalak

Hírek

Rendőrök, tűzoltók és érdeklődő látogatók népesítették be a főteret Békéscsabán

A Szent György és Szent Flórián napja alkalmából rendezett bemutatók, programok sok érdeklődőt vonzottak.

Rendőr- és Tűzoltónapot tartott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023. április 27-én Békéscsabán, a Szent István téren. A program kezdetén Farkas Krisztián, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának alosztályvezetője elevenítette fel a rendőrség védőszentjének, sárkányölő Szent Györgynek a legendáját. Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszenjéről Szűcs Csaba tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője beszélt.

A köszöntők után a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Gazdasági Szervek Kutyavezetőképző és Állatfelügyeleti Főosztály munkatársai és a Békés megyei kutyás rendőrök tartottak bemutatót. Nagy sikert aratott, ahogyan a négylábú munkatársak követték a vezetőik utasításait, és pontosan végrehajtották azt a feladatot, amit meghatároztak nekik. A bemutató után a gyermekek örömmel barátkoztak a kutyusokkal. A téren emellett számos játék várta az óvodásokat és iskolásokat. Voltak bűnmegelőzési és balesetmegelőzési kirakók, játékok, ügyességi pálya, a bátrabbak tűzoltással is próbálkozhattak és egy füsttel telített sátorban tapasztalhatták meg, milyen nehéz dolguk van a lánglovagoknak, amikor oltanak.

A fegyverzettechnikai bemutató is nagyon népszerű volt, a látogatók kézbe vehették a rendőrök fegyvereit, eszközeit, és védőfelszereléseit. A békéscsabai állomásról érkezett mentőautó körül is nagy volt a nyüzsgés, kicsik és nagyok kíváncsian ültek be a sérültek ellátására felszerelt járműbe. A rendőrautók, a rendőrmotor és a tűzoltóautók ülései is szinte folyamatosan foglaltak voltak, az óvodások és iskolások sorra kérdezgették, melyik lámpa és gomb mire való. Azok a gyermekek, akik valamennyi állomáson jártak, egy kis ajándékot is kaptak.