Közösségi oldalak

Hírek

Négy határsértő egy autóban

Battonya közelében a rendőrök elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható pakisztáni állampolgárt. Négy, hazánkba illegálisan érkezett honfitársának akart segíteni az országhatártól továbbutazni. Őrizetbe vették, utasait ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2022. október 26-án 21 óra 45 perc körül elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható pakisztáni állampolgárt. A 39 éves férfi Battonya és Mezőhegyes között egy olasz rendszámú személygépkocsival felvett négy, Romániából Magyarországra illegálisan érkezett szintén pakisztáni állampolgárt, és a gyanú szerint pénzért akarta őket továbbvinni.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 39 éves férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Utasai ellen idegenrendészeti eljárás indult, és a Békés megyei rendőrök 2022. október 27-én 8 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.