Közösségi oldalak

Hírek

MÖM: a tarthatatlan közbiztonsági állapotok miatt létszükség a civil önvédelmi összefogás

Napjainkban Magyarország elérkezett abba az állapotba, hogy az ország egyes területein legyen szó vidéki falvakról, vagy városok – nagyvárosok egyes körzeteiről az állam nem tudja szavatolni az állampolgárok alapvető élet és vagyonbiztonsághoz fűződő jogos igényeit. Ennek következtében állampolgárok, családok, lakóközösségek félelemben élnek és válnak kiszolgáltatott tagjaivá társadalmunknak.

László Attila Tibor MÖM vezető, MÖE elnök

Az erőszak mindennapossá vált a köztereken, és az esti órákban már megszámlálhatatlanul sok településen nem mernek kimenni az utcákra honfitársaink. Mindeközben az idős emberek rettegve élnek meg minden egyes éjszakát az otthoniakban, hiszen bármelyik pillanatban áldozatául eshetnek egy betörésnek, amely sok esetben halálos kimenetelű bűncselekménnyel végződik.

A rendőrség létszáma soha nem látott alacsony mértékűre csökkent, amely kialakult állapotban egyenlőre pozitív változás nem realizálható. A rendvédelemmel hivatalosan együttműködő szervezetek pedig a települések többségében nem tudják betölteni azt a szerepet, amiért annak idején létrehozták őket.

A lakosság biztonságérzete, a köz biztonsága egy olyan kivívott társadalmi értékünknek számít, amely minden magyar állampolgárt egyformán megillet, és amelynek a hiányát a jelenlegi magyar társadalom fokozottan megszenvedi.


Magyarországon az állampolgárok biztonságérzetének a javításában – helyreállításában a hivatalos rendvédelmi szervek és a rendőrséggel együttműködő szervek tevékenységével párhuzamosan szükségessé vált a társadalom civil tagjainak a kollektív munkája is.

Eljött az ideje annak, hogy a közbiztonság javítása mentén a hivatalos állami rendvédelmi szervek és önkormányzatok működjenek együtt az állampolgárok, illetve a jogi személyek – civil szervezetek és jogi személlyel nem rendelkező személyi egyesülések mindazon tagjaival akik ismerik, tudják jogaikat, kötelezettségeiket, azokat követik és betartják.

A lakossági biztonságérzetének a helyreállítása legyen egy olyan közös célunk és eredményünk, amelyet az állami szervek, intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, valamint a jogkövető magyar állampolgárok összefogása és együttműködése által teremtünk meg.

László Attila Tibor
MÖM vezető
MÖE elnök