Közösségi oldalak

Hírek

Magyar Péter tisztázta, hogy miért fordult a Fidesz ellen

Magyar Péter 2020. január 28-án. MTI fotó: Koszticsák Szilárd

Újabb bejegyzéssel jelentkezett Facebook-oldalán Magyar Péter. A jogász hosszasan reagált arra, hogy egyesek árulónak tartják. Saját bevallása szerint mindig is Fidesz-szavazó volt, de a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat és a visszaéléseket már nem tudta elfogadni. Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje ismét posztolt Facebook-oldalán. Ezúttal egy hosszabb bejegyzésben reagált arra, hogy rendszerkritikus megszólalásai miatt egyesek árulónak tartják.

Bejegyzésében elmondta, hogy 8 évig volt a kormány diplomatája, állami cégeket vezetett, de a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat és a visszaéléseket már nem tudta elfogadni. Saját anyagi helyzetére is kitért, miszerint ők „nem gazdagodtak meg és tisztességes színvonalon nevelik a gyerekeiket”.

Mindig is kritikus voltam befelé a rendszer hibái miatt, nem tudtam elfogadni a megmagyarázhatatlan mértékű gazdagodásokat, a visszaéléseket, a szakmai döntéseket felülíró politikai szándékot, a hatalomgyár totális kiépítését és a magyarok egymás ellen uszítását

– fejtette ki Magyar Péter, hozzátéve, belátta, hogy „ez a rendszer semmilyen kritikát nem tűr meg”. Megjegyezte, hisz abban, hogy megérett az igény a változásra.

„Mindig is Fidesz-szavazó voltam”

Magyar Péter felidézte, hogy szüleivel együtt mindig a Fidesz szavazótáborát erősítették, majd 2006-ban a rendőri túlkapások egyik sérültjét is képviselte. A „Ne Féljetek!” Alapítványt az akkori áldozatoknak hozták létre többek között ügyvédekkel, Mádl Ferenc nagyapjával, Mádl Dalmával és Fábry Sándorral. Mint írta, Gulyás Gergellyel hónapokig küzdöttek a Kossuth téri kordonok elbontásáért.

Családjával kapcsolatban példaként említette másik nagyapját is, Erőss Pál jogászt, aki vállalhatatlan lépései miatt 1989-ben lemondott a legfelsőbb bírósági pozíciójáról. Hozzátette, hogy később ügyvédi karrierbe kezdett „és soha nem kellett a tettei miatt szégyenkeznie, és mindig tiszta lelkiismerettel tudott tükörbe nézni”. Magyar Péter elmondása szerint tőle tanulta meg, hogy „sosem a pozíciók számítanak, hanem hogy az ember valóban hallgasson a szívére”.

Görgei Artúrhoz és Nagy Imréhez hasonlította magát

A jogász az árulásával kapcsolatos vádakra is kitért:

Áruló volt-e von Stauffenberg a Hitler elleni merényletnél, vagy Görgei Artúr a világosi fegyverletételnél, vagy Nagy Imre, aki hithű kommunistából lett a forradalom miniszterelnöke? Szerintem nem

– zárta bejegyzését Magyar Péter.

Mint azt az index.hu korábban megírta, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének viselkedésére már több kormányközeli politikus is reagált. Pócs János fideszes országgyűlési képviselő szerint „a magyar embereknek nem kell tartaniuk Magyar Pétertől, hiszen ő csak egy idióta, aki reflektorfényt akart”, majd Simicska Lajoshoz hasonlította a jogászt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy Magyar Péterrel egykor baráti kapcsolatot ápoltak, így tudta, mire készül. Hozzátette, hogy nem próbálta megállítani, és nem szereti, ha fenyegetik. Úgy véli, Magyar Péternek át kéne gondolnia, hogy milyen állításokat tesz, többek között „a túlárazott szerződésekkel” összefüggésben.

Magyar Péter aktívan bírálja a kormányt

Mióta volt felesége lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek is. Az elmúlt hétvégén Orbán Viktor évértékelőjéről is írt, közölve, hogy a miniszterelnöktől vár válaszokat.

Magyar Péter partizános interjúja után a DK jelezte, feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést jelentett be az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.

Forrás: index.hu

Magyar Nagydíj – Oscar Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen,

Ádám Martin a görög élvonalba szerződött

Ádám Martin a görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripolisz labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 29 éves támadó

Magyar Nagydíj – Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését

Az FTC bocsánatkérésre szólítja fel Mártha Bencét

Az FTC bocsánatkérésre szólítja fel Mártha Bencét, a MOL Nyrt. tulajdonában lévő molkupa.hu főszerkesztőjét. Mint

YouTube csatorna