Közösségi oldalak

Hírek

Lopott és csalt a 19 éves férfi Békéscsabán

Autókból, sportboltból lopott, és bűnös úton szerzett meg egy talált pénztárcát egy fiatal férfi Békéscsabán. A rendőrök az ügyeinek vizsgálatát befejezték.

Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi ügyeinek vizsgálatát fejezte be a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A 19 éves fiatalembert a rendőrök az elmúlt hónapokban többször előállították. Békéscsabán, az Andrássy úton 2022 októberében egy éjjel három autóból akart lopni. Az egyik nyitva volt, szét is nézett az utasterében, de nem vett ki belőle semmit. A másik két kocsi zárva volt, nem tudta őket kinyitni. Másnap éjjel a Bartók Béla úton tört fel egy autót, pénzt és egyéb dolgokat lopott el belőle.

Novemberben a Lencsési úton kétszer vett ki pénzt egy lezáratlanul parkoló kocsiból, illetve a Fövenyes utcában is feltört egy parkoló kisteherautót, de abból nem vitt el semmit. Szintén tavaly novemberben hozzájutott egy elhagyott pénztárcához is. A tárcát a tulajdonosa egy trafikban a pulton felejtette. Aki megtalálta, odaadta az eladónak, hogy ha jelentkezik a tulajdonosa, adja oda neki. A fiatal férfi megtévesztette az eladót, elhitette vele, hogy övé a pénztárca, majd miután megkapta, a benne lévő pénz egy részéből azonnal vett egy telefont, a többit pedig elrejtette a cipőjébe.

A rendőrök fél óra alatt elfogták, és a telefont, valamint a pénzt is lefoglalták tőle. Végül tavaly decemberben az egyik békéscsabai sportszaküzletből lopott el egy melegítőt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárás iratait 2023. április 13-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.