Közösségi oldalak

Hírek

Letartóztatásban marad a kiskorú lányával erőszakoskodó négygyermekes szabadkígyósi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását annak a szabadkígyósi férfinak az ügyében, akit szexuális erőszak bűntettével vádol az ügyészség.

Az ügyben elsőfokon a Békés Megyei Főügyészség vádirata alapján a Gyulai Törvényszék jár el.

Az 51 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015. és 2020. között négy gyermeke közül az egyik, akkor 9 éves, kiskorú lánygyermekével otthonukban – kihasználva feleségének távollétét – rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, illetve végeztetett. A férfi ezen magatartásával gyermekének súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte be.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a férfi letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést nem tartotta alaposnakés az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és helybenhagyta az elsőfokú végzést, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye. A vádlott bűnösségének kérdésében a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.