Közösségi oldalak

Hírek

Jakab Péter: Vona Gábor nem visszatért a politikába, hanem „visszaküldték”!

A Nép Pártján elnökét meglepte, hogy a Medián szerint mozgalmát öt százalékra becsülték.

Jakab Péter mióta tavaly augusztus 20-án bejelentette mozgalmának zászlóbontását, rendre járja az országot, így próbálja építeni szavazói bázisát. A 444 egy ilyen útján, Lajosmizsén interjúzott az országgyűlési képviselővel, aki részletesen beszélt az ellenzékről és arról, mik a tervei a jövőre nézve. Arra a kérdésre, meglepte-e, hogy a Medián a mozgalmát a parlamenti bejutási küszöbre mérte, azt válaszolta, hogy nagyon örült ennek a szimbolikusan fontos számnak, szisztematikusan építkezve érték el egy év alatt.

Szóba került a nagykőrösi időközi is, ahol a függetlenként induló, de a hozzájuk köthető jelölt nyert. Úgy fogalmazott Jakab, hogy házról házra kopogtattak be aktivistái, hogy a saját emberüket hirdessék.

A megrögzött fideszeseket nem lehet meggyőzni, azokat úgy hagytuk, mert a végén azt mondja, hogy bemondta a tévé, az ilyenekkel nem lehet vitatkozni”

– mondta Jakab, aki szerint pártja jövőre önállóan fog indulni, nem fognak össze senkivel, mert azt szeretné, ha az összes ellenzéki párt megmutatná, mire képes. „Dolgozzunk már meg végre a választókért” – jegyezte meg.  A politikus elmondta, egységes ellenzékre van szükség és társadalmi nyomásgyakorlás nélkül nem lehet a parlamentet feloszlatni, „mert a fideszesek nem fogják a saját széküket kockára tenni”.

Úgy fogalmazott, hogy az ellenzék se hajlandó a saját székét kockára tenni. Kiemelte, meggyőződése szerint Vona Gábor nem visszatért a politikába, hanem „visszaküldték”. Szerinte ez történt mindez azért, hogy még inkább aprózódjon az ellenzék.

Aki mindennemű együttműködést elutasít az ellenzékkel, az valójában a Fidesz érdekében politizál”

– mondta Jakab Péter.

Forrás: mandiner.hu