Közösségi oldalak

Hírek

Általános iskolás gyermekeknek tartottak balesetmegelőzési programot Békéscsabán

Általános iskolás gyermekeknek tartott balesetmegelőzési programot „Fények, sínek, életek” címmel a MÁV Zrt., a Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke és a rendőrség Békéscsabán.

A vasúti átjáróban való közlekedés volt a témája annak a balesetmegelőzési programnak, amelyet 2023. május 9-én tartott a Békéscsabai Rendőrkapitányság Békéscsabán, a Turisztikai Főpályaudvaron. Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója és Kónya Orsolya r. őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója fényképek segítségével beszéltek az általános iskolásoknak arról, hogyan kell a vasúti átjárókban közlekedni. Elmondták, hogy a síneken áthajtani, vagy a sínekre lépni nemcsak akkor nem szabad, ha a sorompót már leengedték, hanem akkor sem, ha az még éppen csukódik lefelé. Az átjárókat mindig nagyon figyelmesen kell megközelíteni, még akkor is, ha a fényjelző fehéren villog.

Tilos kikerülni a sorompót akkor is, ha a vonat még nem látszik. A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a vonatvezetők nem tudják olyan gyorsan megállítani a szerelvényt, mint a közúti járműveket, ezért fontos, hogy ha valaki a vasúti átjáróban szenved balesetet, vagy ott kényszerül műszaki hiba miatt megállásra, azonnal hagyja el a járművet. A Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke, Sós Imre rendszeresen szervez és ad helyet balesetmegelőzési programoknak abban a reményben, hogy a résztvevők megfogadják a szakemberek tanácsait.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!