Közösségi oldalak

Hírek

Illegálisan rakott le szemetet egy férfi Szeghalom külterületén

Olyan helyre, ahol zöldhulladékot gyűjtenek, bútorokat, üvegeket, egyéb feleslegessé vált dolgokat is lepakolt. Büntetőeljárás indult ellene.

Lomtalanításból származó hulladékot rakott le egy férfi 2022. március 5-én, Szeghalom külterületén egy olyan helyre, ahol zöldhulladékot gyűjtenek. Annak, amit lepakolt, egy része valóban zöldhulladék volt, de voltak közötte bútorok, üvegek, zacskók, üres dobozok, hullámpala és műanyag is. A férfi pénzért közreműködött egy háznál a lomtalanításban, több mint 100 ezer forintot kapott a tulajdonostól azért, hogy a megfelelő helyre elszállítsa tőle a házában és az udvarán feleslegessé vált dolgokat.

Utánfutóval végezte a szállítást, többször is fordulnia kellett. A háztartási szemetet azonban nem vitte máshová, azt is a zöldhulladékgyűjtőnél tette le. A férfi ellen a Szeghalmi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. március 23-án továbbította az ügyészségre.