Közösségi oldalak

Hírek

Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Szombatra egy hidegfront hoz sokfelé záporokat, zivatarokat, amelyeket felhőszakadás, jégeső, valamint viharos széllökések kísérhetnek. Feltámad az északnyugatira forduló szél, élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 22 és 35 fok között alakulnak, a nagy meleg még keleten tart ki.

Vasárnap a Dunántúlon számíthatunk a legtöbb napsütésre, keletebbre több felhő lesz az égen. Az északi, északkeleti tájakon még kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet. A hőség országszerte megszűnik, 22-29 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, legfeljebb néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor, zivatar. Élénk, néhol erős északnyugati szélre, 26-31 fokra számíthatunk, északkeleten lehet pár fokkal hűvösebb.

Kedden a túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő mellett néhol előfordulhat zápor, zivatar. A szél veszít erejéből, de helyenként még lehetnek élénk lökések. Délután 27-32 fokig melegszik a levegő. Szerdán többórás napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 28-33 fok között alakulhat.