Közösségi oldalak

Hírek

Gulyás: magántulajdonú gépjárművek kapnak ezentúl 480 forintos áron üzemanyagot

Gulyás: magántulajdonú gépjárművek kapnak ezentúl 480 forintos áron üzemanyagot

Csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, valamint a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot, a Mol javaslatára, a kormány döntése értelmében – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, Budapesten.

Gulyás Gergely a Kormányinfón közölte, az ellenőrzés „könnyű és gyors”, mert a forgalmi engedélyen vonalkód található és leolvasható.

Elmondta, a rendelet még szombaton megjelenik.

A miniszter a döntést azzal indokolta, hogy karbantartás miatt le kellett állítani a százhalombattai kőolajfinomítót, amely fedezi a magyarországi szükségletek száz százalékát. Hozzátette: az üzemanyagellátást így most importból és a stratégiai készletek negyedének felszabadításából biztosítják.

Gulyás Gergely értette, hogy mit akart mondani Orbán Viktor Tusnádfürdőn

Nagy visszhangot kapott, hogy Orbán Viktor „kevert fajú világról”, illetve arról beszélt Tusnádfürdőn, hogy „nem akarunk kevert fajúvá válni”. A miniszterelnök Bécsben azt mondta: előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmaz. Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt mondta, neki sikerült megértenie, hogy mit akart mondani tusványosi beszédében a miniszterelnök, mivel korábban többször is beszélt már a migrációval összefüggésben a kulturális homogenitás megőrzéséről. A miniszter azonban hangsúlyozta: fel sem merül a biológiai, etnikai, vallási megkülönböztetés.

Kérdésre azt is elmondta: nincs napirenden, hogy Szijjártó Péter Kijevbe látogasson.