Közösségi oldalak

Hírek

Hidegfront jön hétfőn, heves zivatarok is lehetnek

A front előtt délen-délkeleten 38-39 fokig forrósodhat a levegő.

Hétfőn egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, amely késő estére át is vonul hazánk fölött. A front előtt nagyon meleg lesz, délen-délkeleten 38-39 fokot is mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban. A front délután érkezik, nyugat-északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a déli megyék kivételével záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Főként nyugaton és északkeleten heves zivatarok is lehetnek, melyekhez nagyobb méretű jég, felhőszakadás és viharos, akár 80 km/óránál erősebb széllökések is társulhatnak. A frontvonal mentén zivataroktól függetlenül is többfelé megerősödhet az északi-északnyugati szél.

Kedden csak egy-két fokkal mérséklődik a nagy meleg, délután 30-36 fok várható. Sokat fog sütni a nap, csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A többfelé élénk északi-északnyugati szél hozhat némi felfrissülést a kánikulában.

Szerdán egy hullámzó frontrendszer hatására már többfelé lehetnek heves záporok, zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek – írja az Időkép.