Közösségi oldalak

Hírek

Vezetéstől eltiltást indítványozott a Szeghalmi Járási Ügyészség a drogos sofőr ellen

Drog hatása alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozott a Szeghalmi Járási Ügyészség egy gyomaendrődi férfi ellen, aki új pszichoakítv anyag fogyasztását követően okozott közúti balesetet.

A férfi tavaly november 5-én Vésztő külterületén, a 4234-es számú úton közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. A férfi Vésztő irányából Bélmegyer irányába tartva előzni kezdte a vele azonos irányba közlekedő személygépkocsit, azonban nem mérte fel kellően a sávjába történő visszahaladást, s így a járműve jobb oldali hátsó részével nekiütközött az előzéssel érintett gépjármű bal oldali első részének. A vádlott az ütközés hatására megpördült és az útról jobb oldalon lehaladva egy fának ütközött.

A vádlott szervezetében a járművezetés idején kábítószer és új pszichoaktív anyag volt, utóbbit indulása előtt fogyasztotta, ami a vezetési képességét hátrányosan befolyásolta. Az ütközéssel érintett járművekben anyagi kár keletkezett.