Közösségi oldalak

Hírek

Hárman jöttek, két dolgot és pénzt vittek

Hirdetés útján hívott magához egy fiatal nőt egy orosházi férfi. A lány nem egyedül érkezett, ketten kísérték, akik aztán a légyott alatt meg is lopták a házigazdát. A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

Egy internetes oldalon keresett társaságot magának egy orosházi férfi 2023. március 27-én este. Egy lányt fel is hívott, aki 22 óra után két ismerősével, egy férfivel és egy nővel érkezett meg a házhoz. A férfi a kocsiban maradt, a nő pedig a lánnyal bement a házba. Amíg a lány a szobában volt a házigazdával, az idősebb nő egyedül maradt a konyhában és egy övtáskából pénzt vett ki. Közben az egy ideig a kocsiban várakozó férfi megrongálta a kerítést és bemászott az udvarba, majd a nyitott melléképületből ellopott egy láncfűrészt és egy sarokcsiszolót, betette azokat a kocsi csomagtartójába.

Miután a hármas távozott, a házban lakó férfi hamar észrevette, hogy megkárosították és értesítette a rendőrséget. A rendőrök a helyszíni információk és az adatgyűjtés alapján alig öt óra alatt megtalálták a lopások feltételezett elkövetőit. A 18 éves orosházi férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, míg az 50 éves orosházi nőnek tulajdon elleni szabálysértés miatt kell felelnie. Az ellopott szerszámgépeket a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosának. A büntetőeljárás során az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a nyomozás iratait 2023. május 5-én továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.