Közösségi oldalak

Hírek

Ha ismét az Orbán-kormány nyeri a választást, csak akkor lesz normális betegellátás, ha fizetsz érte?

Tucatjával jönnek létre a fideszes magánkórházak, miközben a közfinanszírozott szakrendelők nem tudnak megépülni – hívta fel a figyelmet szombaton Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter: Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt írta:

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az egészségügyi kiadások csaknem harmadát a magyarok zsebből, maguk fedezik az egészségügyi ellátásért, a gyógyszerért.

A hivatalos KSH-adatok szerint már a járvány előtt, 2019-ben is egy átlagos magyar háztartás több, mint 200 ezer forintot adott ki az egészségére. Ez az uniós országok között az egyik legmagasabb arány.

A másfél évtizede még az „az egészség nem üzlet” jelszóval kampányoló Orbán Viktor három évvel ezelőtt váltott irányt, amikor közölte, hogy a magánegészségügynek is helye van a rendszerben.

Az ellátatlan betegekben Orbánék

meglátták az üzletet,

és azóta országszerte tucatjával épülnek a magánkórházak és klinikák, hiszen az embereknek nem is nagyon van más választásuk, mint a magánellátás.

Az az ember, aki népszavazást is rendezett a vizitdíj ellen, az elmúlt évtizedben kétszeresen is fizetőssé tette az egészségügyet: fizetjük a TB-t a nem működő állami egészségügyért, és saját zsebből fizetjük a magánegészségügyet.

A vizitdíj ma 25 ezer forint körül van, ezzel termeljük ki a magánszektor Fidesz-közeli szereplőinek busás nyereségét, miközben 13 milliárdot elvesznek az önkormányzati egészségügytől.

A közfinanszírozott szakrendelők így nem épülhetnek meg és magánklinikák nőnek ki a helyükön. Ennek azonnal véget kell, és véget is fogunk vetni!