Közösségi oldalak

Hírek

Feljelentést tesz az üzemanyag-piaci történések miatt a Mi Hazánk

A hazai üzemanyag-piacot érintő árdrágítás és dömpingár alkalmazása miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom – ezt Toroczkai László, a szervezet elnöke jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte: beadványában ismeretlen tettest jelölt meg, de az „elsősorban a Mol ellen” szól. Hangsúlyozta, a cég „a kormányzat, a kormányzati tisztségviselők segítségével tudott az árakkal véleményünk szerint manipulálni”.
A Mi Hazánk elnöke arról beszélt, előbb az alacsony árakkal kiszorították a piacról a kisebb, jellemzően családi vállalkozások által üzemeltetett kutakat, majd áruelvonással megdrágították az üzemanyagokat.
Példaként Toroczkai László azt hozta fel, hogy – szemben a hazai helyzettel – a Mol által ellátott horvátországi, szerbiai és szlovákiai kutakon nem volt üzemanyag-hiány.

A Mi Hazánk elnöke jelezte: kezdeményezni fogják, hogy ismét kerüljön vissza a büntető törvénykönyvbe az árdrágítás és a dömpingár alkalmazásának tényállása; hangsúlyozta: száz évvel ezelőtt akár ötévnyi elzárást is ki lehetett szabni árdrágítás miatt.

MTI