Közösségi oldalak

Hírek

Embercsempésszel és határsértőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Szarvasnál

Embercsempészéssel gyanúsítanak a rendőrök egy férfit, aki 37 magát bangladesi állampolgárnak valló külföldinek segített abban, hogy illegálisan átlépjék az államhatárt.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2022. augusztus 23-án 21 óra körül Szarvason, a 44-es számú főúton ellenőriztek egy osztrák honosságú kistehergépkocsit. A járművet egy litván férfi vezette és 37 külföldi utazott vele. Az utasok bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. A nyomozók a kisteherautó embercsempészéssel gyanúsítható litván sofőrjét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon őrizetbe veszik és az ügyben büntetőeljárás indul – tájékoztatta portálunkat Szarvas Ágnes r. őrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.