Közösségi oldalak

Hírek

Elismerések életmentőknek és kiváló munkát végzőknek

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója emlékplaketteket, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jutalmakat adott át rendőröknek és rendőrségi dolgozóknak – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Rendőrök és rendőrségi dolgozók részesültek elismerésben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 2021. december 20-án megtartott év végi ünnepségen. Két életmentő körzeti megbízott, Sasfalvi István r. zászlós és Nagy Balázs r. főtörzsőrmester emlékplakettet vehetett át Kiss András tű. dandártábornoktól, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. Mindketten a Szarvasi Rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot és 2021. november 19-én együtt mentek Kondoroson, egy égő házhoz. Az ott lakó idős nő önerejéből nem tudott volna kijönni a házból, a sűrű füstben a rendőrök keresték meg és mentették ki.

Képgaléria – Fotó: police.hu

Nincs galéria kiválasztott, illetve a galériát törölték.

A katasztrófavédelmi igazgató a rendőröket bátorságukért, életük kockáztatásával járó helytállásukért részesítette elismerésben. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője közvetlenül a történtek után és az ünnepségen is gratulált életmentő munkatársainak, illetve mellettük példamutató szolgálatellátásukért rendőröket és rendőrségi dolgozókat részesített elismerésben.

Jutalmat vehetett át Szalai Károly r. főtörzszászlós, a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozója, Kurucz Pál r. zászlós, a Biharugra Határrendészeti Kirendeltség referense, Szikesné Soczó Zsuzsanna r. zászlós, a Gyula Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze, Kovács János r. zászlós, a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze, Gergely Erik Kristóf r. főtörzsőrmester, az Orosházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Bánszki Hajnalka r. őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Sajti Károlyné, a Sarkadi Rendőrkapitányság ügyviteli segédelőadója és Hadi Gáborné, a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltség ügykezelője.

A megyei rendőrfőkapitány az ünnepség végén tartott beszédében a díjazottaknak és valamennyi Békés megyei rendőrnek, rendőrségi dolgozónak köszönetet mondott a 2021-ben tanúsított helytállásáért, elvégzett munkájáért.