Egy hét alatt huszonkét járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében

Békés megye útjain 2021. november 1. és 2021. november 7. között nyolc gépi meghajtású jármű vezetőjével és tizennégy kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közülük egy biciklis balesetet is okozott, mert 2021. november 7-én 0 óra 30 perc körül Gyulán, a Szent István út és a Temesvári út kereszteződésében nem adott elsőbbséget egy személygépkocsi vezetőjének, és összeütköztek. A balesetben a 17 éves gyulai kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és ittasan senki ne üljön a volán mögé! Kerékpárral is csak akkor induljanak el, ha képesek biztonságosan közlekedni! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, illetve közlekedő partnereiket azzal, hogy ittasan vezetnek! A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében az ittas járművezetőkkel szemben is következetesen és határozottan intézkednek.

… hogy mindenki hazaérjen!