Közösségi oldalak

Hírek

Büntetőeljárás indult az illegális szemetelő ellen

Több zsák szemetet és egyéb hulladékot rakott le egy férfi Békéscsabán, egy fás, bokros területen. Tévedett, amikor azt hitte, így megszabadulhat a felesleges dolgaitól. Büntetőeljárás indult ellene, és ügyének iratait a rendőrség átadta az ügyészségnek.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra 2022. szeptember 26-án tett bejelentést egy békéscsabai férfi arról, hogy a tanyája elé, az út mellé valaki nagy mennyiségű szemetet pakolt le. A fás, bokros területen 19 műanyag zsákot, egy műanyag és egy fém kukát talált, ezek tele voltak szeméttel. Emellett egy használt fotel és papírdoboz volt ott, utóbbiban papírok, ruhák és üvegek voltak. A rendőrök azonosították a hulladékot lerakó férfit. Elismerte, hogy ő vitte oda a zsákokat, a kukákat, a bútort és a dobozt.

Költözéskor szedte össze ezeket, és nem tudta beletenni azokba a hulladékgyűjtőkbe, amelyeket a szolgáltató rendszeresen ürít, ezért döntött úgy, hogy így szabadul meg a részben veszélyes hulladékot tartalmazó szemetétől. Tudta, hogy ahová viszi, oda nem szabadna lerakni, ennek ellenére lepakolta és otthagyta. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2023. február 20-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.