Közösségi oldalak

Hírek

Börtön és kiutasítás vár a Magyarbánhegyesen élő román állampolgárságú férfire

Éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és Magyarország területéről történő kiutasítás büntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő Magyarbánhegyesen élő román állampolgárságú férfi ellen, aki hívatlanul és erőszakkal ment be egy magyarbánhegyesi nő lakásába.


A férfi két nappal a cselekményt megelőzően egy rövid beszélgetés erejéig felkereste a sértett nőt, és megkérdezte, hogy egyedül él-e. Ezt követően a férfi 2023. november 18-án, az éjszakai órákban a nő ingatlanába a kerítésen keresztül bemászott, a lakás bejárati ajtajáról az azon lévő fóliát letépte, majd a bejárati ajtót – amely a bejutás megakadályozása érdekében belülről 2 db behajlított 100-as szöggel volt rögzítve – testi erővel benyomta és oda erőszakkal bement.

A sértett, aki ekkor az ingatlan egyik szobájában aludt, a terhelt által keltett zajra felébredt, és a lakás konyhai helyiségében tartózkodó férfitól megijedt. A nő röviden számon kérte a férfit, hogy mit keres ott, majd az ingatlanból elmenekült és a szomszédban kért segítséget – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.