Békés megye valamennyi járásában megtartotta az éves közbiztonsági egyeztető fórumot a rendőrség

Békés megyében, kilenc városban hívta össze a rendőrség 2021 októberében az éves Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot.

A tanácskozások célja, hogy a rendőrség, valamint a járási hivatalok, önkormányzatok, polgárőr szervezetek, oktatási intézmények, civil szervezetek, egyházak vezetői, képviselői közvetlenül is meg tudják vitatni egymással, a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat.

A Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon, Szarvason, Gyomaendrődön és Szeghalmon megtartott egyeztetéseken a résztvevők közül többen elismerően szóltak a rendőrség tevékenységéről. Valamennyi fórumon részt vett dr. Varga K. Attila r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki az adott járás területén működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek vezetőivel együtt részletesen tájékoztatta a megjelenteket a járás területén lévő települések közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről.

A rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy a fórum mellett fontosnak tartják a lakosság és a rendőrség közötti folyamatos párbeszédet, kapcsolattartást. Lényeges, hogy a közbiztonságot érintő észrevételek, a lakosság biztonságérzetét negatívan befolyásoló jelenségekről szóló információk a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a rendőrséghez.

A bejelentéseket, észrevételeket minden esetben megvizsgálják és a rendőri eszközökkel kezelhető problémák megoldása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket. Amennyiben szükség van rá, a hatékony segítségnyújtás érdekében egyeztetést kezdeményeznek a társhatóságokkal. Emellett a rendőrkapitányságok valamennyi járásban igyekeznek minden korosztály számára olyan balesetmegelőzési és bűnmegelőzési programokat szervezni, amelyeken a Békés megyében élők hasznos tanácsokat kaphatnak a saját biztonságuk megóvásához, a környezetük biztonságának erősítéséhez – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.