Közösségi oldalak

Hírek

Erős lehűlést jeleznek az időjárási előrejelzések

A friss számítások alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy vasárnap környékén fordulat következhet be időjárásunkban – írja az Időkép.

Míg a Brit-szigetek környékén egy anticiklon erősödhet meg, tőle keletre pedig egy ciklon, amelynek markáns hidegfrontja észak felől elérheti hazánkat.

A front átvonulásának pontos menete még bizonytalan,

de a viharos északias szél és záporos csapadék mellett sarkvidéki levegő érkezhet a Kárpát-medencébe, és akár téliesebb fordulatra is van esély.

Ez azt jelenti, hogy a jövő hét első napjaiban éjszakánként már országszerte fagyhat, és napközben is sokfelé csak 5 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Mi várható a következő napokban?

Szerdán az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet nagy része napközben megszűnik, a legtöbb helyen kisüt a nap. A napsütést fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Csütörtök reggelre az éjszaka képződő köd zsugorodik, többnyire megszűnik, ugyanakkor északkeleten és a nyugati megyékben tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, borult tájakon előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -4 és +5 fok között alakul. A csúcsérték általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös részeken hidegebb is lehet.