Közösségi oldalak

Hírek

Befejezte a békéscsabai fiatal zsaroló ügyének vizsgálatát a rendőrség

Fenyegette két évvel fiatalabb ismerősét egy 18 éves fiú Békéscsabán. Azt mondta neki, hogy ha nem kap tőle valami értékeset, megveri. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Zsarolással szerezte meg ismerőse pénzét és mobiltelefonját egy akkor 17 éves fiú 2022. január 2-án késő este Békéscsabán. Először írt neki egy üzenetet, hogy szeretne vele találkozni, majd amikor ez megtörtént, és együtt sétáltak, arról beszélt neki, hogy valaki megbízta azzal, hogy verje meg. A 16 éves fiú megkérdezte: hogyan tudná ezt elkerülni? Azt a választ kapta, hogy ha ad neki valami értékeset, nem esik bántódása. Szó szót követett, az idősebb fiú egyre ingerültebbé vált, ezért a fiatalabb odaadta neki a pénzét és a mobiltelefonját, aztán mindenki ment a maga útján. A zsarolás áldozatává lett fiú azonnal a rendőrségre indult, ahol elmondta, mi történt vele.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 18 éves fiatalember ellen zsarolás miatt büntetőeljárást indított. A telefont lefoglalták tőle és visszaadták a megfélemlített fiúnak. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. február 16-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.