Közösségi oldalak

Hírek

A Megoldás Mozgalom biztonsági őrei haltak meg a Deák téri aláírásgyűjtő sátorban

Bűnügyi helyszínelők és mentők az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr. MTI fotó: Mihádák Zoltán

Szén-monoxid-mérgezés miatt halhatott meg két ember az V. kerületi Deák téren a Megoldás Mozgalom aláírásgyűjtő sátrában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda délelőtt a police.hu oldalon. A BRFK később jelezte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, szakértők bevonásával rendelt el nyomozást.

A két fiatal biztonsági őr halálát szén-monoxid-mérgezés okozhatta; holttestüket szerda reggel találták meg a sátorban – írták.

Az első adatok szerint halálukat egy gázzal működő fűtőberendezés miatti szén-monoxid-mérgezés okozhatta.

A tragédia valamennyi körülményének tisztázása érdekében indították a nyomozást – áll a közleményben.

Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában. A terület éjszakai őrzésével megbízott alvállalkozó, külsős őrző-védő cég két alkalmazottja – feltehetőleg – szén-monoxid mérgezésben elhunyt. További részletek sajnos nem állnak rendelkezésünkre, a rendőrség megkezdte a tragédia okainak kivizsgálását

– erősítette meg a párt, hogy az ő aláírásgyűjtő sátrukról van szó, majd hozzátették, hogy a Deák téren az aláírásgyűjtést bizonytalan ideig felfüggesztik, illetve a gyászoló családokkal megpróbálják felvenni a kapcsolatot.