Közösségi oldalak

Hírek

Az OMV Hungária és vásárlói 5 millió forinttal segítik a Máltai Szeretetszolgálat mentőautó vásárlását

A karácsonyi szezonban tartott karitatív kampány eredményeképpen összesen több mint 5 millió forintot utal át az OMV a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A segélyszervezet a pénzt egy új mentőautó megvásárlásához használja fel. Ezzel az egymást követő harmadik évben zajlott le sikeres együttműködés a felek között.

Kiemelkedő eredményt hozott az OMV Hungária és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly év végi időszakban közösen rendezett karitatív együttműködése. A vállalat hozzájárulását is kalkulálva összesen több mint 5 millió forint jött össze – az OMV töltőállomásain és online értékesítési rendszerében kapható – Máltai adománykártyák vásárlásából. Ez immár a harmadik egymást követő közös, karácsonyi adománygyűjtő akció és mindhárom sikeresen zárult.

„Igazi öröm számunkra, hogy az egymást követő harmadik évben is nagy sikerű kampányt szerveztünk a Máltai Szeretetszolgálat számára. Minden segítség fontos, de az idei akciót rendkívüli jelentőségűnek tartjuk, hiszen egy olyan nagyértékű eszköz beszerzéséhez járulhatunk hozzá, amely pótolhatatlan szerepet játszik az életmentésben és az egészségmegőrzésben. Az pedig külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy kihívásokkal és megpróbáltatásokkal teli év ellenére az OMV vásárlói ismét jelét adták annak, hogy érzékeny, segítőkész emberek”

– fogalmazott Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

Az összegyűlt pénzt az Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy új mentőautó megvásárlására fordítja. A karitatív szervezet a hazai civil mentésben meghatározó szerepet tölt be, hiszen a Máltai Mentőszolgálat immár több mint három évtizede működik Magyarországon. A szervezetre hatalmas teher hárul, hiszen évente mintegy 1500 riasztást kapnak az Országos Mentőszolgálattól. A Máltaiak járművein professzionális személyzet teljesít szolgálatot, de mindenki önkéntes, így fizetést nem kapnak munkájukért.

„Egy új mentőautó beszerzése mindig mérföldkő a szolgálat történetében. Miután a régi jármű kifutott, elkerülhetetlenné vált az új autó beszerzése, ami ismét hosszú időre lehetővé teszi feladataink ellátását. A Máltai Mentőszolgálat sajátos küldetése a civil mentés megőrzése mellett az Országos Mentőszolgálat egységeinek hétvégi tehermentesítése is”

– mondta el Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Nem csak a pénzadománnyal járul hozzá az OMV Hungária a karitatív szervezet tevékenységéhez, ugyanis 50 dvd-lejátszót adtak át a Máltai Szeretetszolgálatnak, a készülékek kistelepüléseken számos gyermek, szülő és nyugdíjas kikapcsolódásához járulhatnak hozzá a jövőben.

A 200 és 500 forint értékű adománykártyák továbbra is elérhetőek a kijelölt OMV töltőállomásokon.