Közösségi oldalak

Hírek

Az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza az ügyészség a kecskeméti strici ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés helybenhagyását indítványozta annak a kecskeméti férfinak az ügyében, akihónapokon keresztül prostitúcióra kényszerítette a barátnőjét.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elkövetés idején 18 éves férfi 2015 és 2016-ban röviddel azután, hogy megismerkedett a 20 éves sértettel – kihasználva annak rossz anyagi és családi helyzete miatt fennálló kiszolgáltatott helyzetét –, őt bántalmazással és fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy naponta tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskeméten. A vádlott a szexuális cselekményből származó bevételt teljes egészében elvette a sértettől. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú bíróság a férfit emberkereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért valamint enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélethelybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.