Közösségi oldalak

Hírek

Alig hogy szabadult, egyből ment lopni

Kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete és 3 rendbeli lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves, büntetett előéletű, váncsodi illetőségű, de körösladányi tartózkodási helyű férfival szemben, aki négy házból is lopni akart, de ezirányú tervei különböző okokból nem valósultak meg.

A férfi korábban több alkalommal volt büntetve kisebb lopások elkövetése miatt, legutóbbi börtönbüntetését 2023. január 29-én töltötte le. Szabadulása után is lopások elkövetése útján próbált pénzhez, értékesíthető vagy saját háztartásában felhasználható dologhoz jutni, emiatt a lakóhelyén, az esti-éjszakai órákban több esetben is bement mások ingatlanába. 2023. május 08-án, az esti órákban lopási célzattal jelent meg egy körösladányi családi háznál. A házban egy nő lakott, akinek a terhelt a bűncselekményt megelőzően dolgozott, így tudta, hogy a sértettnek van készpénze, kb. 200.000.-Ft, melyet egy piros színű pénztárcában tart.

A terhelt a családi ház nem teljesen bekerített udvarára akadály nélkül bejutott, majd a kazánház zárt ajtaját testi erővel benyomta. A férfi tudomással bírt arról, hogy a kazánházból be lehet jutni a lakásba, ezért a kazánházban felkapcsolta a világítást, majd éppen be akart nyitni a lakótérbe, amikor a sértett a zajra felébredve a kazánház felé közeledett és kiabált, hogy ki van ott és mit keres az illető.

Erre a terhelt elmenekült anélkül, hogy bármit is magához vett volna. A terhelt három másik körösladányi családi ház udvarából vagy a tyúkólból baromfit akart eltulajdonítani, de egyik helyen nem tudta kinyitni a baromfiól rácsos ajtaját, a másik két helyen pedig a kutyák elkergették, így a kiszemelt helyszínekről üres kézzel távozott – tájékoztatta portálunkat Dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes helyettes szóvivő.