Közösségi oldalak

Hírek

Akár napsütésre is számíthatunk

Akár napsütésre is számíthatunk

Hétfőn sok napsütésre van kilátás az ország nagy részén, csapadék nem érkezik. Hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, illetve zúzmarás köd, amely helyenként tartósabban megmaradhat. Néhol a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás átmenetileg előfordulhat. A délkeleti szelet csupán északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Reggel -9 és -2, délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket.

Kedden sokfelé indul párásan, ködösen, illetve zúzmarás köddel, ami a szélcsendesebb északi, északkeleti és keleti tájakon tartósabban megmaradhat, és ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Máshol többnyire napos időre van kilátás, esni sehol sem fog. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A fagyos reggelt követően délután 1-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerda hajnalra, reggelre is sokfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, és több tájegységünkön tartósabban ködös, szürke időre van kilátás. Máshol változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de szitálás, ónos szitálás a ködös tájakon előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Reggel mindenhol fagyni fog, délutánra pedig -1 és +9 fok közé melegszik a levegő, a tartósan ködös tájakon marad fagypont körül a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön egy hidegfront hozhat felhősebb időt, helyenként eső, zápor is kialakulhat a délutáni, esti órákban. Sokfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 11 fok között alakulhat, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Pénteken több tájegységünkön is szükség lehet az esernyőkre. Az élénk, néhol erős nyugatias szélben 3-11 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.