Közösségi oldalak

Hírek

A közgyűlés döntéseit értékelték az MSZP békéscsabai képviselői

Miklós Attila és Fülöp Csaba

A Közgyűlés májusi ülésén döntött a testület a közösségi kerékpáros rendszerről (CsaBi) és a CsabaPark üzleti beszámolójáról. Ezek mellett több beszámolót is áttekintett a testület a rendőrség, az orvosi ügyelet, a vagyonkezelő, a parkolóház, a bizottságok és tanácsnokok munkájáról.

A közgyűlés régóta várt egy üzleti tervet, amely bemutatja a CsabaPark üzemeltetésének elképzelését. A távlati cél egygasztroturistákat megszólító tematikus élménypark kiépítése. A terület ma mégegy városi park, játszótérrel és étteremmel, amit a békéscsabaiak előszeretettel használnak.Most a csúszdák vagy a kondicionáló eszközök hányattatott sorsára nem térünk ki. Nehezményes számunkra, hogy a park rentábilis üzemeltetése előreláthatólag nem várható a következő 5 évben. Egy olyan üzemeltetést kell megvalósítania a városnak, amely valamennyi elemet biztonságosan üzemeltetni tudja, befogadó lesz a turisták számára nem kiszorítva ezzel a békéscsabaiakat.

Újra felmerült, a CsabaParkkal kapcsolatban, hogy a multifunkciós csarnok burkolatát célszerű lenne olyan sportpadlózattal ellátni, amely lehetővé teszi a csarnok sporttevékenységre való hasznosítását is. Ez örömteli cél lehet számunkra, mivel Békéscsaba sportinfrastruktúrájában a szabvány méretű pályák hiánya továbbra is gondot okoz.

Hosszas és mindenre kiterjedő beszámolót hallgathattunk meg a Békéscsabai Rendőrkapitányságtól. Fontos kiemelni, hogy Békéscsaba a biztonságos megyei jogú városok közé sorolható. A rendőrség gyorsan és hatékonyan reagál a bejelentésekre mind személyes mind írásbeli alapon. Ezért itt is szeretnénk megköszönni munkájukat.

A további beszámolókból kiderült, hogy a békéscsabai fiatalok száma 2010 óta folyamatosan csökken. Ezen változtatnunk kell. Figyelemmel kell lennünk a megfelelő és biztonságos munkahelyek meglétére és a csabai befektetők ösztönzésére egyaránt. Esélyt és lehetőséget teremtve a jó munkakörülmények és munkabérek kialakítására.

A közétkeztetéssel kapcsolatban több döntés született. Az új üzemeltetőcsak akötelezően ellátandó feladatokatvette át a munkát eddig végző Gyermekélelmezési Kft-től. Ezért maradtak olyan feladatok, amelyeket az önkormányzatnak kell átvennie. A döntésben 17 fő továbbfoglalkoztatását is vállalni fogja az önkormányzat. Hogy jó üzletet kötött-e a vállalkozóval a város azt csak április, május környéki számokból láthatja majd a testület.