Közösségi oldalak

Hírek

A békéscsabai piacon tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség

A békéscsabai piacon tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség

Az érdeklődők a kerékpárlopások megelőzése, illetve a nyaralás idejére őrizetlenül hagyott lakások védelmére vonatkozóan is kaptak hasznos információkat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai megyeszerte tartanak tájékoztatókat, rendezvényeket azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire.


A „Police Coffee” program keretében 2022. július 13-án a békéscsabai piacra látogattak el. A kerékpárral érkezők megismerhették a BikeSafe programot, és a rendőrség munkatársa segítségével regisztrálhatták is a kerékpárjukat a lopások megelőzését és felderítését segítő rendszerben – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Otthonuk védelme érdekében kérjenek meg egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e! Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, a lábtörlő alatt, a melléképületben elrejtve, felakasztva!