Közösségi oldalak

Hírek

Elhunyt Medovarszki Pál

Életének 72. évében tragikus hirtelenséggel meghalt Medovarszki Pál, korábbi NB I/B-s játékos, ezdő, NB I-es játékvezető, versenybíró.

A kézilabdával az újkígyósi általános iskolában, Felföldi István testnevelő révén ismerkedett meg, akinek a vezetésével később egészen az NB I/B-ig menetelt a Békés megyei kisváros csapata, és amelyben meghatározó szerepet kapott Medovarszki Pál is. Az edzősködést már játékoskorában elkezdte a klub ifjúsági csapatánál, majd a felnőtteknél folytatta. Sokrétű kézilabdás tevékenységét bizonyítja, hogy 1976-ban letette az alapfokú játékvezetői vizsgát is, majd korábbi csapattársával, Harangozó Lajossal kereken öt esztendőt (1991-1996) vezetett az NB I-ben, majd szintén ugyanennyi időt (1996-2001) Horváth Istvánnal, így mindösszesen 43 találkozót dirigálhatott a legmagasabb osztályban.

Medovarszki Pál idén májusban vehette át az “Újkígyós Sportjáért” kitüntetést, mind Békés megyében, mind az egész országban megbecsült tagja volt a kézilabdás társadalomnak. Temetéséről később intézkednek.