Közösségi oldalak

Gazdaság

Rendkívüli béremelésről döntött a Magyar Telekom

Rendkívüli béremelésről döntött a Magyar Telekom

A Magyar Telekom július 1-jétől rendkívüli, differenciált béremelésről döntött, amely 2023 második félévére 2,8 milliárd forint összegű bérfejlesztést jelent – közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság célja, hogy támogassa kollégáit az inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében, valamint megőrizze munkaerőpiaci versenyképességét.

A 2023. január 1-jén bejelentett, 4,2 milliárd forinttal megemelt bérköltségek további növelését a vállalat azon törekvése indokolja, hogy hosszú távon fenntarthatóan biztosítsa az üzleti és munkahelyi stabilitást – közölték.

A Magyar Telekom adózott nyeresége 6,7 százalékkal, 67,1 milliárd forintra emelkedett 2022-ben, a konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 7,8 százalékkal, 746,7 milliárd forintra nőtt.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémiumkategóriájában kereskednek. A papír legutóbbi záró ára 426 forint volt pénteken. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 429,5 forint volt.

MTI