Közösségi oldalak

Gazdaság

Online értékesítés – hogyan kezdjünk bele?

A pandémiás időszak sokakat igen nehéz helyzetbe hozott, hiszen rengetegen vesztették el az állásukat és a kialakult helyzet miatt kénytelenek voltak más lehetőségek után nézni. A történtek miatt egyre többen döntenek úgy, hogy saját kezükbe veszik az irányítást és vállalkozást indítanak, melynek manapság az internetes megjelenés is elengedhetetlen feltétele. Az internet világa számos lehetőséget hordoz magában, ám a sok lehetőség ellenére természetesen a kezdet ebben az esetben sem egyszerű, ezért hoztunk egy kis segítséget az első lépésekhez.

  1. Azonosítsuk a terméket, amit el szeretnénk adni

Ha esetleg még nem tisztázódott volna le bennünk, hogy pontosan mi is az a termék, amit értékesíteni szeretnénk, akkor az első lépés nem más, mint az ötletelés. Ha még egyáltalán nincs elképzelésünk, akkor az ötletelést először érdemes egy olyan szélesebb kategória kijelölésével kezdeni, amit érdekesnek tartunk. A későbbiekben pedig ezt a széles kategóriát érdemes tovább szűkítenünk és konkretizálnunk, amíg ki nem rajzolódik bennünk, hogy mit is szeretnénk pontosan.

  1. Keressünk beszállítókat

Ha az a tervünk, hogy a kiválasztott terméket – vagy annak egyes alapanyagait – mástól vásároljuk meg, majd pedig azt adjuk el a végső fogyasztóknak, akkor mindenképpen találnunk kell egy megbízható nagykereskedőt. Ha egy teljesen új termékkel szeretnénk belépni a piacra, akkor viszont egy megbízható gyártót kell keresnünk, aki megvalósítja azt, amit megálmodtunk. Ezen opciók mellett természetesen még az is számításba jöhet, hogy mi magunk szeretnénk elkészíteni az adott terméket, ehhez azonban olyan megbízható forrást kell találnunk, ahonnan a szükséges nyersanyagokat tudjuk beszerezni.

  1. Döntsük el, hol szeretnénk megjelenni

Készíthetünk saját webshopot is, ami talán először ijesztőnek tűnhet, ám már erre is számos megoldás létezik. A modern technológiának köszönhetően több olyan program és online felület elérhető, melyek segítségével akár mi magunk is mindenféle programozói tudás nélkül elkészíthetjük a saját webshopunkat. Ez egy költséghatékony megoldás, ám azt mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy egy profi webshop elkészítéséhez érdemes lehet szakemberek segítségét kérni.

  1. Jelenjünk meg a termékünkkel

Ez a lépés nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de a megvalósítás során akár rejtett akadályokkal is találkozhatunk, illetve van néhány kötelező elem, melyek elengedhetetlenek egy megjelenés során. A megjelenéshez tehát mindenképpen szükségünk van:

  • Különleges terméknévre
  • Különleges termékleírásra
  • Jó minőségű termékfotókra
  • Ár meghatározására
  • Szállítási információk ismertetésére

Ezek természetesen csak az alap információk, amelyekre mindenképpen szükségünk van egy megjelenés során. Nagyon fontos szempont, hogy minden olyan tudnivalót elérhetővé tegyünk a potenciális ügyfeleink számára, amelyre szükségük lehet a termékkel és a vásárlással kapcsolatosan, hiszen ezek hiányában akár tényleges vásárlásoktól is eleshetünk.

Használjuk az online marketingeszközöket

Az online megjelenés elengedhetetlen része a marketing. A digitális térben számos lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elérjük potenciális fogyasztóinkat. Ilyen lehetőséget biztosít például a SEO, a keresőhirdetések, a social media marketing, illetve az e-mail marketing. Ezen „eszközök” alkalmazása igen időigényes és megfelelő szakértelmet is igényel, azonban mindenképpen érdemes kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket a minél jobb eredmények érdekében.

Ezek a lépések tehát elengedhetetlenek akkor, ha szeretnénk belépni az online értékesítés világába. Természetesen a sikerhez rengeteg munkára van szükség, ám ha kellően kitartóak és elhivatottak vagyunk, akkor a kemény munka biztosan megtérül.

Forrás: Rackhost.hu