Közösségi oldalak

Belföld

MOL: Nincs ellátási probléma, pillanatnyi, lokális logisztikai gondok lehetnek

A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója igyekezett nyugtatni a benzinkutakat megrohamozókat az ATV szerda esti műsorában.

Hernádi az Egyenes beszédben elmondta,

a maximált ár és a beszerzési ár közötti különbség kellemetlen helyzetet okoz, de a Mol stabil, teljesíti az ellátási kötelezettségét.

Mint mondta, a pánikreakciók sokkal erősebbek, és a benzinár maximalizálása idevonzott külföldről is vásárlókat, ami többletigényt idézett elő egyes kutaknál.

Nincs ellátási probléma, pillanatnyi, lokális logisztikai gondok lehetnek

– tette hozzá.

Hangsúlyozta: ellátásbiztonsági probléma nincs, jelenleg is a Barátság kőolajvezetéken érkezik hozzánk az orosz olaj. 90 napos tartalék van Magyarországon, ami az európai átlagnak felel meg, ezt a minisztérium bármikor felszabadíthatja.

4 millió tonna érkezik a Barátság-vezetéken, 2 millió tonna délről, egymillió tonna pedig Horvátországból, az Adria-vezetéken. Ugyanannyit termelünk, mint eddig, ez a mennyiség megfelel a magyar fogyasztásnak, nem marad ellátatlanul senki

– fogalmazott Hernádi Zsolt.

Nincs üzemanyag-probléma, lokális korlátozások fordulhatnak elő, 70-80-100 literig, de csak addig, amíg oda nem ér a tanker. A finomítók pörögnek, folyamatos a kiszolgálás – jelentette ki a Mol-vezér.