Az üzemanyag ára tovább nő, Orbánék meg csak az időt húzzák

Keresik a lehetőségeket a csökkentésre – ezt mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón. Egy hét alatt idejutott az Orbán-rezsim a múlt heti „figyelik az árak alakulását”-tól.

Hogy mit is jelentenek pontosan ezek a „lehetőségek” az üzemanyagárak tekintetében, arra – hogy, hogy nem – nem tért ki. Feltételezzük azért, mert Orbánék csak blöffölnek, semmiféle elképzelésük nincs arra, hogy mi a megoldása az elszabadult áraknak. Azon kívül, hogy olyan európai országokat hoznak fel ujjal mutogatva példaként, ahol háromszoros az átlagember fizetése.

Pedig Orbán 236 forintos árnál még tudta mit kellene csinálni:

„Az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon. Vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy a benzin áfáját.”

Ideje lenne leporolni a korábbi javaslatokat, de még inkább megfogadni a néppárti Jobbikét, és cselekedni! Továbbra is azt mondjuk: a jelenlegi rendkívüli helyzetben engedje el a kormány az év hátralevő részében az üzemanyag jövedéki adóját.

Elég a szócséplésből! Ne nyerészkedjenek, ne figyelgessenek, ne keresgessék a lehetőségeket, hanem végre cselekedjenek – áll a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtóközleményében.