Közösségi oldalak

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának két és fél ezredik autóbusza is forgalomba áll idén

Év végéig forgalomba áll az utolsó is abból a 200 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló kivitelű, hazai gyártású autóbuszból, amelyek szállítására 2023. április 6-án kötött keretmegállapodást a Volánbusz és a Kravtex Kft. A MÁV-VOLÁN-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – ezzel már pontosan 2500 új jármű emeli az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát.

A 2022 decemberében indult közbeszerzési eljárás eredményes lezárásának köszönhetően a Kravtex Kft. 2023-ban 200 darab Credobus Econell 12 típusú, kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló autóbuszt szállít a Volánbusznak összesen 14,3 milliárd forint értékben. Az első 27 jármű Vas, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már nyár eleje óta közlekedik. A további 173 autóbusz októberben és novemberben érkezik a társasághoz. Az új járművek az év végéig fokozatosan szinte valamennyi megye helyközi közlekedésében megjelennek.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A hamarosan érkező járművek már jól ismert, megbízható gyártmánynak számítanak, hiszen csak ebből a típusból 1046 darab állt forgalomba a Volánbusznál az elmúlt években. A Kravtex eddig összesen több mint 2500 Credobus márkájú autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, legutóbb 47 darab Econell 18 Next típusú csuklós jármű fiatalította a flottát.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Hazánknak ma már nincs olyan járása, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV-VOLÁN-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – év végéig megérkezik a két és fél ezredik új autóbusz a Volánbuszhoz, így az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság – közölte portálunkkal a Volánbusz.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna