Közösségi oldalak

Belföld

Újkígyóson drogos, Orosházán és Békésen pedig ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedés

Békés megyében 2022. szeptember 9-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Balesetről értesítették 2022. szeptember 9-én 5 óra körül Békés megyében a rendőrséget. Egy személygépkocsi vezetője Újkígyóson, a Kossuth Lajos utcában letért az útról és fának ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetője elgyalogolt a helyszínről. Miután a rendőrök azonosították az autóst, előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A 36 éves férfinál végzett drogteszt kábítószerfogyasztást jelzett. Ezért a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A rendőrkapitányságon az újkígyósi férfi ellen bódult járművezetés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek. Emellett szabálysértési eljárás is indul vele szemben engedély nélküli vezetés miatt, mert nincsen jogosítványa.

Békés megyében 2022. szeptember 9-én két férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. A 47-es számú főúton, Orosháza külterületén 9 óra 30 perc körül egy személyautót vezető férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a 46 éves csorvási férfi vezetői engedélyét elvették és büntetőfeljelentést tettek ellene. Egy órával később Békésen, a Rákóczi utcában állítottak meg a rendőrök egy tehergépkocsival közlekedő férfit. A helyszíni szondáztatás nála is ittasságot mutatott, ezért a 48 éves mesterszállási sofőrt orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a rendőrjárőrök. Ellene is büntetőfeljelentést tettek és az ő jogosítványát is bevonták – tájékoztatta portálunkat Dr. Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.