Közösségi oldalak

Belföld

Ötven hektáros gabonaföldön van tűz Kevermes határában

Ötven hektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Olvasói fotó!

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt – 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti – tette hozzá.
A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

19:30

Eloltották a tüzet a kevermesi gabonaföldön

Eloltották a tüzet a Békés megyei Kevermes határában, ahol ötven hektáros gabonaföld kapott lángba – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Várszegi György elmondta: 20 hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől – tette hozzá.

MTI

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!