Közösségi oldalaink

Belföld

A múlt héten is többen ültek úgy volán mögé Békés megyében, hogy előtte alkoholt ittak

A nagy meleg egyébként is igénybe veheti a szervezetet, az ittasság pedig tovább rontja a vezetési képességeket. Ennek ellenére a múlt héten is többen ültek úgy volán mögé Békés megyében, hogy előtte alkoholt ittak.


A hőségriadó idején is folyamatosak voltak a közúti ellenőrzések Békés megye útjain, hiszen a nagy meleg önmagában kockázati tényező, a szabálytalan közlekedők pedig fokozzák ezt a veszélyt. A rendőrök 2022. június 29-e és július 4-e között több mint 1800 járművezetőt szondáztattak meg, 23-an a gyanú szerint ittasak voltak. Közülük 8-an gépi meghajtású járművet vezettek úgy, hogy mielőtt elindultak, alkoholt ittak. Volt olyan férfi, aki személygépkocsival közlekedett és Békéscsabán, egy kereszteződésében nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. Összeütköztek, szerencsére személyi sérülés nem történt, de a férfiről kiderült, hogy ittas – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kánikula megviselheti az emberi szervezetet, a tartós meleg tompíthatja a figyelmet. Az ittasság pedig minden körülmények között rontja a vezetési képességeket. A kettő együtt nagyon balesetveszélyes párosítás. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy soha ne igyanak alkoholt, ha vezetnek! A nyári melegben fogyasszanak elegendő alkoholmentes folyadékot, vizet! Fokozottan figyeljenek arra, hogy csak kipihenten üljenek volán mögé és tartsák be a szabályokat! Legyek türelmesek a közlekedő partnereikkel!

… hogy mindenki hazaérjen!

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!