Közösségi oldalak

Belföld

Tíz percen belül két balesetet is okozott egy jogosítvány nélküli piás Békéscsabán

Tíz percen belül két balesetet is okozott egy ittasan, jogosítvány nélkül vezető férfi Békéscsabán. Az esetek után nem hívott segítséget, hanem elhajtott a helyszínről. A rendőrök egy órán beül megtalálták és előállították. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

 

Békéscsabán, a Kun utcában 2022. szeptember 8-án 8 óra 20 perc körül egy személyautó vezetője meg akart fordulni egy családi ház kapubejárójában, eközben nekiütközött és megrongált egy elektromos kaput. Az eset után a 30 éves békéscsabai férfi anélkül, hogy szólt volna a ház tulajdonosának, elhajtott a helyszínről. Alig öt perccel később a Bánszki utcában haladt, amikor későn vette észre az előtte várakozó kocsisort és nekiment a leghátsó autónak.

Az ütközés után kiszállt ugyan a kocsiból, de amikor meghallotta, hogy a másik autó vezetője rendőrt akar hívni, visszaült és elhajtott. A rendőrök egy órán belül megtalálták a férfit, akiről kiderült, hogy ittasan valamint gyógyszer hatása alatt vezetett és vezetői engedélye sem volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság cserbenhagyás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2023. március 29-én továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.