Közösségi oldalak

Belföld

Parkoló autóból lopta ki a láncfűrészt a 26 éves eleki tolvaj

Láncfűrészt lopott egy férfi Eleken. A gépet végül el tudta adni, de előtte az ő kérésére az egyik ismerőse többeknek kínálta sikertelenül. Ez lett a veszte.

Eleken, egy ház előtt parkoló autóból 2022. december 9-én este elloptak egy láncfűrészt. A kocsi csomagtartója nyitva volt, így egyszerűen ki tudták venni belőle a több mint 100 ezer forint értékű gépet. A rendőrök pár nap alatt kinyomozták, ki követhette el a bűncselekményt. A férfi előállították, kihallgatták, de azt állította, hogy nem tud az egészről semmit, neki semmi köze nincs a lopáshoz. A rendőrök azonban találtak olyan tanúkat, akiknek egy ugyanolyan fűrészt kínáltak, amilyen az ellopott volt. Igaz, nem a lopással meggyanúsított férfi kereste meg őket, hanem annak egyik ismerőse, de ettől kezdve minden világos volt. Végül 2023. március 8-án a korábban tagadó gyanúsított is bevallotta: ő követte el a bűncselekményt.

A lopott fűrésszel rögtön az ismerőséhez ment, arra kérte őt, hogy segítsen neki pénzzé tenni azt. Az ismerős ajánlgatta is néhány embernek, de senki nem vette meg, így a férfi végül hazavitte, rejtegette, és amikor ő maga vevőt talált rá, kevesebb, mint féláron eladta. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a felderített ügyben minden szükséges nyomozási cselekményt elvégeztek és az ügy iratait a 26 éves eleki férfi ellen vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.