Közösségi oldalak

Belföld

Novák Katalin megérti a felháborodást, de azért aláírta a KATA-ról szóló törvényt

Novák Katalin megérti a felháborodást, de azért aláírta a KATA-ról szóló törvényt

Novák Katalin sajtónyilatkozata a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénnyel kapcsolatban.

Az alábbiakban közöljük Novák Katalin köztársasági elnöknek a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénnyel kapcsolatos sajtónyilatkozatát, amelyet a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága juttatott el az MTI-hez.

„Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható. Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket. Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre.
Rendkívüli időket élünk. A háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat. Rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt. Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé. Összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás – ez segít minket túl a nehezén. Csak így maradhatunk talpon.”

Novák Katalin, köztársasági elnök

MTI