Közösségi oldalak

Belföld

Nagy a baj Orosházán, megszűnik hétvégente a fekvőbeteg-ellátás a fül-orr-gégészeti osztályon

Fotó: Erdős Csaba

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön.

Mint írták, a hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek.

Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek. A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik – tették hozzá.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést

– írta az orosházi kórház.

Portálunk megkérdezte Dr Szabó Ervin városi képviselőt, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről:

Dr Szabó Ervin képviselő

Felháborítónak tartom, hogy Orosháza város fideszes vezetése szó nélkül nézi azt, hogy előbb bezár a Traumatológia, majd részben a Sebészet, illetve a Fül-Orr-Gégészet, és sajnos várhatóak további osztályok „átmeneti” bezárása. Nekik mindegy, hogy összeomlik az egészségügyi rendszer és az orosháziak megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás nélkül maradnak. Sem Orosháza polgármestere Dávid Zoltán, sem a térség országgyűlési képviselője Erdős Norbert ígérgetéseken kívül, semmit nem tettek azért, hogy pénzt hozzanak a városba, hogy megmentsék a közel 90 000 ember ellátásáért felelős orosházi kórházat.

Orosháza többet érdemel ezeknél az embereknél!